HTML

Áldássá válás

Áldássá válás mások számára... Ő, én, a kapcsolatok, örömök,nehézségek, fájdalmak, meghallgatások, beszélgetések, gondolatok. A Gondviselés általi formálódás.

Friss topikok

Linkblog

2010.01.13. 23:28 Áldás

Szenvedés? 2.

Csernai Balázs atya mondta egy tanításában, hogy vannak olyan szavak, amelyekre már immunisak vagyunk. Ha ezeket halljuk, azt mondjuk: csak keresztény duma- közben nem is tudjuk pontosan, mi van mögötte. Ilyen „elkoptatott keresztény frázis” az üdvösség, kegyelem és társaik.

Mostanában, mikor nagyon különböző keresztény / keresztyén körökben mozgolódom, azt az egyszerű megfigyelést tettem, hogy mindnyájan használjuk őket. Protestáns és katolikus. Egy jó ideje én is - néha csak a kommunikáció megkönnyítése érdekében.(Egyébként kifejezőnek érzem őket, bár mielőtt beépültek a szókincsembe, kicsit gondolkoztam a jelentésük felöl.)
 Lényeg a lényegtelenségek között: az előző bejegyzésem pont ilyen keresztény szóhasználatú lett, és úgy érzem, a szenvedést egy másik oldalról is szeretném megnézni.
A hosszúra sikerült magyarázkodás után csak néhány gondolat.
Szenvedés…
„Most már érzem, hogy van szívem, mert mindjárt megszakad.”
Óz a csodák csodája filmváltozatából egy aprócska gondolat. A Bádogember szájából.
Azáltal is kifejeződik emberségünk, hogy érezzük nem csupán a fizikai, de a lelki fájdalmat is. Azt hiszem, egy nagyobb tragédia, nehézség után sokkal jobban tudjuk becsülni a bennünket körülvevőket. Csodálni a szépséget, értékelni a Jót.
A szenvedés által sokat fejlődik az empátiám, nyitottabb vagyok azok felé, akik hozzám fordulnak, érzékenyebben vizsgálom a problémáikat.
A szenvedés megmutathat, egy kis szeletet Jézus Krisztus kálváriájából, a szeretetéből. Éppen ezért tudok hálát adni a fájdalmas pillanatokért is: meglátom bennük az Urat.
 

Az jutott eszembe, az lesz a befejező mondatom, hogy „Jól tűrt szenvedést!” De most őszintébben cseng az, hogy „SOK ERŐT!”

Szólj hozzá!

Címkék: szenvedés erő empátia nyitottság frázis


A bejegyzés trackback címe:

https://istenaldasa.blog.hu/api/trackback/id/tr961670909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása