HTML

Áldássá válás

Áldássá válás mások számára... Ő, én, a kapcsolatok, örömök,nehézségek, fájdalmak, meghallgatások, beszélgetések, gondolatok. A Gondviselés általi formálódás.

Friss topikok

Linkblog

2010.01.12. 23:27 Áldás

Szenvedés? 1.

 

Pár hónappal ezelőtt villáminterjúztam egy rendezvényen: alanyom egy korombeli lány volt.Olyan teremből jött ki, ahol szembesülhetett önmagával, az elvárásaival, az út végén pedig Istenről alkotott képével.
 
Azt mondta, nem érti. Nem érti az Istent. Nem tudja felfogni, hogy az általa szeretetből teremtett világba, hogy adhatott annyi szenvedést, katasztrófát, kínt. Miért kell gyötrődni, mi a célja, értelme. Tele van a környezete gyötrődéssel, és ő nem érti miért.
A szeme lüktetett a néma, ki nem mondott fájdalomtól. Benne volt minden: nem csak látja- de érzi, hordozza a saját a fájdalmait.
Csak elmotyogtam a saját válaszaimat, kevés meggyőződéssel. Azóta sokakat kérdeztem róla, beszélgettünk, megosztottunk, olvastam: kértem emberi feleleteket. Egyik sem tűnt abszolút igazságnak, olyannak, amit maradéktalanul el tudnék fogadni.
 
Váratlanul került a kezembe Faustyna nővér Naplója. A fájdalom… Ő valóban megtapasztalta a sajátját, másokét, Krisztusét. Azt hiszem, értelmet nyer a nehézség – legyen bármekkora - ezeket a gondolatokat olvasva.
 
„A szenvedés nagy kegyelem. A szenvedés által válik a lélek az Üdvözítőhöz hasonlóvá, a szenvedésben kristályosodik ki a szeretet. Minél nagyobb a szenvedés, annál tisztábbá válik a szeretet.”
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom szenvedés kegyelem válasz faustyna


A bejegyzés trackback címe:

https://istenaldasa.blog.hu/api/trackback/id/tr561668120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása